Lijfrente komt vrij

Haal het maximale uit uw vrijkomende lijfrente

Ik wil graag vrijblijvend overleggen met een lijfrenteadviseur

Maak afspraak
kies jouw situatie
25.000 klanten 25.000 Ruim 25.000 tevreden klanten gingen je voor!
altijd samen met een hypotheekexpert Hulp van experts Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!
100% onafhankelijk Onafhankelijk Altijd een onafhankelijke weergave van de markt

Gratis ebook: Lijfrentewijzer 2024

Lijfrentewijzer (.pdf)

Komt uw lijfrente vrij? Lees ons gratis ebook 'Lijfrentwijzer' en ontdek alle mogelijkheden die u heeft.

Download gratis

De beste lijfrente kies je eenvoudig zelf

Wij laten je zien wat de verschillen zijn zodat je gemakkelijk kunt kiezen

Jeroen van Moneywise 085-760 7600 "Een lijfrente regel je bij ons gemakkelijk online, maar klanten hebben vaak vragen.
Hen verder op weg helpen, dat maakt mijn werk leuk!"
Jeroen Wolfsen - expert banksparen & lijfrente

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag, of wil je meer informatie? We helpen je graag op weg!
Neem contact met ons op via WhatsApp, Email of gewoon per telefoon.

info@moneywise.nl 085-760 7600

Lijfrente vergelijken? Bij ons vergelijkt u alle banken & verzekeraars

Bij ons vergelijkt u alle banken en verzekeraars. Zo weet u zeker dat u de hoogste rente ontvangt voor uw vrijkomende lijfrente.

ABN AMRO Bank
Allianz Nederland
Brand New Day
Centraal Beheer Achmea
Centraal Beheer Achmea Verzekeringen
De Goudse Levensverzekeringen
Knab
Nationale Nederlanden
Onderlinge
Rabobank
Reaal Levensverzekeringen
Regio Bank
Scildon
SNS Bank
Vergelijken & direct regelen

Klanten die een vrijkomende lijfrente via Moneywise.nl hebben geregeld

8,9 Dit cijfer geven onze klanten ons nadat ze een lijfrente hebben afgesloten.
Moneywise.nl scoort gemiddeld een 8,9 uit 1286 beoordelingen.

sterren beoordeling moneywise
7,9Krommenhoek
Actief door moneywise nagebeld toen overdracht tussen de 2 maatsc...
sterren beoordeling moneywise
9,7Corry van Wanrooij-van Kersen
Het was een prettige ervaring. Telefonisch contact vriendelijk en...
sterren beoordeling moneywise
9,0Nic
Prettige en deskundige samenwerking ervaren! Prima communicatie. ...
Lees alle ervaringen

Over Moneywise.nl

MoneyWise is opgericht omdat de bank- en verzekeringswereld nog steeds te weinig oog heeft voor de consument. MoneyWise zorgt ervoor dat jij je verzekeringen en bankproducten online kunt regelen met gemakkelijke processen en acceptabele kosten. We zorgen dat jij de producten op een begrijpelijk wijze kan vergelijken en gemakkelijk kan kiezen voor de verzekeraar of bank die voor jou het beste product heeft. Zo helpen we jou en de andere 35 0.000 bezoekers van onze website besparen op verzekeringen.

Wat doen wij voor je?

Wij maken het voor jou mogelijk om online je verzekering of bankproduct te vergelijken en direct af te sluiten. Onze experts zorgen ervoor dat jouw gegevens op de juiste plek bij de bank of verzekeraar terecht komen en bewaken het aanvraagtraject zodat er geen fouten worden gemaakt. Bovendien zitten onze experts voor je klaar om je tips en adviezen te geven.

Hoe vergelijken wij?

Iedere consument is anders en de wensen van iedere consument zijn anders. Door het uitvragen van de gewenste uitgangspunten kunnen wij die producten naar voren laten komen die relevant zijn. We sorteren altijd op hoogste rente of laagste premie (afhankelijk van het product). We tonen een top3 van producten waarin je zeker weet dat je die producten via MoneyWise kunt afsluiten. Zo garanderen wij een optimaal proces tijdens het aanvragen en afsluiten van je verzekering of bankproduct.

Hoe volledig is onze vergelijking?

Onze productmanagers zijn continue bezig met het verzamelen van informatie, premies en voorwaarden van de producten van banken en verzekeraars. We streven er naar om een volledige vergelijking te kunnen maken. Sommige banken en verzekeraars zijn echter niet transparant in hun kosten, premies en voorwaarden, waardoor wij deze niet kunnen opnemen in de vergelijking. Ervaring leert ons overigens dat dit nooit om top 10 spelers gaat. In de vergelijking zie je ook partijen vermeldt staan die geen informatie hebben aangeleverd.

Hoe verdienen wij ons geld?

Sluit je een verzekering of bankproduct via ons af? Dan verdienen wij geld aan onze dienstverlening. Als we je direct doorverwijzen naar de website van de aanbieders, dan ontvangen wij een vergoeding van de betreffende bank of verzekeraar mits je daar het product ook afneemt. Bij schadeproducten zoals autoverzekering ontvangen wij een vergoeding in de vorm van provisie. De hoogte hiervan verschilt per product. Sluit een je bankspaarrekening, lijfrente of hypotheek via ons? Dan betaal je ons rechtstreeks voor onze dienstverlening.

Een vrijkomende lijfrente regelen via Moneywise

Als uw lijfrente vrijkomt, dan moet u bij de bank of verzekeraar aangeven wat u met het geld wilt doen. Wilt u nog even doorsparen of wilt u al beginnen met uitkeren?
Er zijn diverse mogelijkheden, ga daarom nooit klakkeloos in op het aanbod van de bank of verzekeraar. Via onze lijfrentehulp krijgt u snel en gemakkelijk inzicht in de mogelijkheden die u heeft. Bovendien kiest u online de aanbieder met de hoogste rente en regelt u uw nieuwe lijfrente direct online.

Mogelijkheden met een lijfrente

U ontvangt nog geen AOW

Als u nog geen AOW ontvangt dan heeft u 2 opties. Uw lijfrente nog even laten doorgroeien, of uw lijfrente laten uitkeren als aanvulling op het inkomen.

Lijfrente laten doorgroeien
Als u uw lijfrente nog niet als inkomen nodig heeft, dan laat u het kapitaal doorgroeien. Via onze lijfrentehulp vindt u snel en gemakkelijk de bank die de hoogste rente geeft.

Lijfrente laten uitkeren
Omdat u de AOW gerechtigde leeftijd nog niet heeft bereikt, dan kunt u kiezen voor een overbruggingslijfrente. De lijfrente keert dan uit tot uw AOW-gerechtigde leeftijd en u 'overbrugt' dus de periode tot uw pensioen. Een overbruggingslijfrente kunt u alleen bij verzekeraars sluiten. Onze lijfrentehulp laat u de beste aanbieders zien.

U ontvangt al AOW

Als u al AOW ontvangt, of u gaat dat dit kalenderjaar ontvangen, dan heeft u ook 2 opties. U kunt nog even doorsparen, of u laat uw kapitaal uitkeren als aanvulling op uw inkomen.

Lijfrente laten doorgroeien
U mag maximaal sparen tot in het 5e kalenderjaar na het kalenderjaar waarin u de AOW gerechtigde leeftijd heeft behaald. Uiterlijk in dat jaar moet de lijfrente periodiek tot uitkering komen.

Lijfrente laten uitkeren
Wilt u uw lijfrente gebruiken als aanvulling op uw inkomen, dan is de minimale looptijd 5 jaar. Een langere uitkering is uiteraard ook toegestaan. U kiest zelf of u een uitkering per maand, per kwartaal of per jaar wilt ontvangen.
Onze lijfrentehulp laat u in enkele stappen zien welke bank of verzekeraar u de hoogste uitkering geeft.

Lijfrente online regelen

Online offerte aanvragen

Via onze online lijfrentehulp vindt u in een paar stappen de bank of verzekeraar die in uw situatie de hoogste uitkering biedt. U kunt voor die aanbieder direct online een offerte aanvragen.

Online lijfrente afsluiten

Heeft u een offerte aangevraagd? Dan kunt u deze direct in onze beveiligde omgeving regelen. We vragen u dan naar aanvullende informatie. Ook dient u enkele stukken te uploaden in uw persoonlijke dossier. Zodra wij de aanvraag compleet van u hebben ontvangen regelen wij uw lijfrente geheel online.

Veelgestelde vragen over vrijkomende lijfrente

Hoe zorg ik dat mijn vrijkomende lijfrente wordt overgemaakt?

Valt uw lijfrente- of pensioenkapitaal vrij? Dan moet u kiezen of u verder wilt sparen of het wilt laten uitkeren. Kiest u voor een andere bank of verzekeraar dan uw huidige verzekeraar? Dan zal de huidige verzekeraar het geld moeten overmaken naar de nieuwe bank of verzekeraar.

U doet dit door een getekend verzoek in te dienen. Vaak krijgt u hiervoor van de nieuwe bank of verzekeraar een formulier, het zogeheten: 'Verzoek tot Overdracht'. Deze stuurt u getekend naar de oude bank of verzekeraar. Mogelijk heeft deze daar nog aanvullende stukken voor nodig, bijvoorbeeld een kopie legitimatiebewijs of een bewijs van in leven zijn. Het verschilt per verzekeraar wat men wil ontvangen.

Hulp van Moneywise
Als u een nieuwe lijfrente via Moneywise afsluit ontvangt u altijd een overdrachtsbrief van ons die u op kunt gebruiken om het geld naar de nieuwe lijfrente te laten overmaken. Deze kunt u ondertekenen en opsturen (of nog verstandiger: mailen) naar de oude bank of verzekeraar. U moet daarna zelf in de gaten houden of de oude partij het geld tijdig en juist overmaakt.

begeleiding overdracht lijfrente kapitaal door Moneywise
U kunt er ook voor kiezen om de overdracht door Moneywise te laten begeleiden. Wij zorgen er dan voor dat alle stukken op tijd bij de oude bank of verzekeraar liggen en controleren de voortgang. Als blijkt dat de oude partij uw geld niet tijdig overmaakt dan nemen wij contact op met hen en regelen het voor u.

PSK formulier
De nieuwe lijfrente of pensioenuitkering kan pas echt ingaan als de oude bank of verzekeraar en het geld en het zogenaamde PSK formulier heeft overgemaakt. Het PSK formulier komt voort uit het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdracht. Hierin is vastgelegd dat de oude partij aan de nieuwe moet laten weten wat de fiscale achtergrond is. Op die manier weet de nieuwe partij zeker dat het geld fiscaal gezien gebruikt kan worden voor een lijfrente.
In de praktijk moeten we vaak actie ondernemen om de PSK formulieren op tijd bij de nieuwe partij te krijgen.
Voor deze overvoerservice waarbij het proces voor u bewaken brengen we eenmalig € 60 in rekening.

Mag ik lijfrentepolissen samenvoegen?

Heeft u meerdere vrijkomende polissen die ongeveer in dezelfde periode vrijvallen? Dan mag u deze samenvoegen op 1 bankspaarrekening. Dat biedt een aantal voordelen: U houdt overzicht, bespaart kosten en kunt straks in een keer met het totale kapitaal een nieuwe lijfrente regelen.

Lijfrente opbouwrekening
Wilt u de lijfrente nog niet laten uitkeren? Dan kiest u voor een opbouwrekening.
Zodra u de bankspaarrekening geopend heeft, kunt u daarna elke vrijkomende lijfrentepolis laten overboeken op deze bankspaarrekening. Iedere keer als er een polis vrijkomt, geeft u de oude partij opdracht om het geld over te boeken naar uw bankspaarrekening.

Lijfrente uitkeerrekening
Wilt u uw lijfrente periodiek laten uitkeren als aanvulling op uw pensioen, dan kiest u voor de lijfrente uitkeerrekening.
Bij een lijfrente uitkeerrekening is het samenvoegen ook mogelijk, maar dan moeten alle polissen wel allemaal rond de zelfde datum vrijvallen. U heeft ongeveer 2 weken de tijd om alle uitkeringen over te laten maken naar de nieuwe bank. Als (een deel van) de vrijkomende lijfrentes later wordt gestort, dan zal de bank al overgaan naar een eerste uitkering, waardoor er 2 uitkeringen naast elkaar zullen gaan lopen.
Dit is geen ramp, want qua rente en uitkering loopt u hier niets op mis, maar het is administratief minder prettig.

Hulp nodig?
U kunt ons altijd bellen om te overleggen wat de beste manier is om al uw lijfrentes bij elkaar te voegen: 085-760 7600.
We helpen u daar graag mee en weten door onze ervaring precies hoe we dit het beste voor u kunnen regelen.

Veelgestelde vragen over vrijkomende lijfrente

Nieuws en actualiteiten

Beleggingslijfrente steeds populairder

Lees verder

Lijfrenteuitkering geregeld in 2023? Vergeet de kosten niet af te trekken!

Lees verder

Moneywise en Tros Radar pakken langzame verzekeraars aan

Lees verder
Alle berichten
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662
Geen koffie, wél een cookie

Op Moneywise.nl regel je je financiële zaken online. Je krijgt bij ons geen koffie, maar we plaatsen wel cookies.

Maak hieronder een keuze voordat je verder gaat.
Of lees ons cookiebeleid

logo Moneywise.nl
... bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube