Menu
X
Geen koffie, wél een cookie

Op Moneywise.nl regel je je financiële zaken online. Je krijgt bij ons geen koffie, maar we plaatsen wel cookies.

Maak hieronder een keuze voordat je verder gaat.
Of lees ons cookiebeleid


OK
Home » Over Moneywise » Privacy

Privacy statement

Op Moneywise.nl kun je financiele producten vergelijken en aanvragen. Dat betekent dat wij persoongegevens van je nodig hebben en die verwerken.
In deze privacyverklaring leggen wij uit hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens, welke persoonsgegevens wij verzamelen en voor welke doeleinden wij deze gebruiken.

Privacystatement Moneywise

Moneywise.nl is een online dienstverlener waarop consumenten bank- en verzekeringsproducten kunnen vergelijken en aanvragen.
Om onze dienstverlening mogelijk te maken hebben wij persoonsgegevens nodig. Voor het vergelijken van financiele producten zijn de benodigde persoonsgegevens beperkt, maar voor het aanvragen van een hypotheek, (bank)spaarrekening of verzekering zijn meer gevoelige persoonsgegevens nodig.

Het is van groot belang dat uw persoonsgegevens zorgvuldig en beveiligd worden verwerkt. Daarbij houden wij ons daarbij uiteraard de eisen van de privacywetgeving.

Welke gegevens verwerken wij?

Afhankelijk van welke dienst je gebruik maakt, kunnen wij de volgende gegevens van u (en uw partner) verwerken. We vragen alleen gegevens uit die we nodig hebben om een offerte of een aanvraag te kunnen voldoen:
Basisgegevens
- Ipadres
- Voornaam
- Tussenvoegsels
- Achternaam
- Adresgegevens
- Telefoonnummers (vast, mobiel, zakelijk)
- Geboortedatum
- Geslacht
- Emailadres
- Gekozen wachtwoord
- Gegevens die je invoert op de website voor het maken van een vergelijking

Aanvullend bij aanvragen bankspaarrekening, pensioen of lijfrente
- IBAN
- Gegevens van uw paspoort of ID-kaart
- Gegevens van je huidige lijfrente/pensioen polis

Aanvullend bij aanvragen krediet
- Gegevens creditcard
- Gezinssamenstelling
- Gegevens van uw werkgever
- Hoogte maandlasten
- Gegevens van uw inkomen
- Type dienstverband
- Opleidingsniveau

Aanvullend bij aanvragen hypotheek
- Gezinssamenstelling
- Gegevens van uw werkgever
- Gegevens huidige woning
- Gegevens nieuwe woning
- Gegevens van uw inkomen
- Type dienstverband
- Opleidingsniveau
- Gegevens van lopende kredieten
- Hoogte spaargeld

Met welk doel verzamelen we?

We verzamelen deze gegevens met als doel u van dienst te kunnen zijn.
We vragen de gegevens ook alleen uit als we ze nodig hebben.

Voor het vergelijken van lijfrentes zijn minder gegevens nodig dan het daadwerkelijk aanvragen van een lijfrente.

Verstrekking aan derden

Wij verstrekken uw persoonsgegevens alleen aan derden als dat nodig is voor het aanvragen van een offerte of het regelen van een financieel product. We verstrekken die gegevens dan alleen aan de betreffende bank of verzekeraar.

Service providers
In enkele gevallen kunnen we een hypotheek alleen regelen via een zogeheten 'serviceprovider'. Wij maken gebruik van Flexfront.
Vraagt u een hypotheek aan bij:
- Lloyds;
- Munt;
- Vista hypotheken; of
- NIBC
Dan delen wij uw persoonsgegevens met Flexfront. Hun privacyverklaring vindt u hier: privacyverklaring Flexfront.

Verder zullen wij de door u verstrekte persoonsgegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht of toegestaan is. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat de politie in het kader van fraudeonderzoek gegevens bij ons opvraagt. In dat geval zijn wij wettelijk verplicht deze gegevens af te geven.

Beveiligen en bewaren

Wij zorgen dat wij uw persoonsgegevens goed beveiligd bewaren. Bovendien hebben alleen geautoriseerde mensen toegang tot uw persoonsgegevens.
Wij bewaren de gegevens niet langer dan noodzakelijk is.
U bent geen klant van Moneywise
Als u geen klant bent van Moneywise dan hanteren wij een bewaartermijn van 2 jaar.
Dat betekent dat wij jouw gegevens 2 jaar lang gebruiken voor het analyseren van onze website en bezoekersgedrag.
Daarna zullen wij uw gegevens uit de database verwijderen.

U bent wel klant van Moneywise
Als u wel klant bent van Moneywise dan hanteren wij een bewaartermijn van tenminste 7 jaar.
De Autoriteit Financiele Dienstverlening (AFM) en de belastingdienst verplichten ons om een klantdossier tenminste 7 jaar te bewaren.
Zolang u actief klant bent van ons, zullen wij uw dossier langer bewaren, zodat wij u goed op de hoogte kunnen blijven houden van de ontwikkelingen in de financiele wereld.

Inzage, Correctie, wijzigingen en verwijderen

Wettelijk heeft u het recht om de gegegevens die wij van u hebben bewaarde in te zien.
Wij bieden u die mogelijkheid via een beveiligde omgeving: MijnMoneywise.
Indien u nog geen account heeft, dan dient u deze aan te maken en u vervolgens te identificeren.
Om het moment dat u geidentificeerd bent, krijgt u inzicht in alle gegevens die wij van u hebben opgeslagen.

Verwijderen oif aanpassen gegevens
Een verzoek voor het wijzigen of verwijderen van uw persoonsgegevens gaat via MijnMoneywise.
Wanneer je een verzoek tot inzage, correctie, wijzigen en/of verwijderen bij ons indient, zorgen wij ervoor dat jouw verzoek binnen 4weken is afgehandeld. Lukt het ons niet om het binnen deze periode af te handelen, zullen we je daarvan op de hoogte brengen.

Ook kunt u contact opnemen met Jochem Kessens (maandag t.m vrijdag van 9:00 tot 17:00) op telefoonnr: 085-760 7601 of mail naar info@moneywise.nl.

Autoriteit persoongegevens

Uiteraard helpen wij u graag verder als u een klacht heeft over de verwerking van uw persoonsgegevens.
Mocht u er desondanks toch niet samen met ons uitkomen, dan heeft op grond van de privacywetgeving ook het recht om een klacht in te dienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.


logo Moneywise.nl
bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op Google Plus Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube