25.000 klanten 25.000 Ruim 25.000 tevreden klanten gingen je voor!
altijd samen met een hypotheekexpert Hulp van experts Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!
100% onafhankelijk Onafhankelijk Altijd een onafhankelijke weergave van de markt

Komt uw pensioenkapitaal vrij? Lees ons ebook, zo weet u alles

Mijn pensioenkapitaal komt vrij, wat nu? (.pdf)

Komt uw pensioenkapitaal binnenkort vrij? In dit ebook leggen wij u uit hoe u het maximale uit uw pensioen kan halen

Download gratis

Daarom kun je beter voor ons kiezen

Een pensioenverzekering regelen via Moneywise is niet alleen slim, maar ook nog eens voordelig.

Vergelijken en afsluiten, alles online geregeld Altijd hulp van een pensioenexpert Alle verzekeraars meegenomen in de vergelijking Lage éénmalige kosten vanaf 269,- Vergelijken & direct regelen

De beste pensioenverzekering kiest u gemakkelijk zelf

Wij laten u zien wat de verschillen zijn zodat u gemakkelijk kunt kiezen

Rob van Moneywise 085-760 7610 "Een pensioenverzekering regelt u bij ons gemakkelijk zelf online, maar we helpen telefonisch klanten graag op weg.
Dát maakt ons werk extra leuk!"
Rob van Lingen - Pensioenexpert

Neem contact met ons op!

Heeft u een vraag, of wilt u meer informatie? We helpen u graag op weg!
Neem contact met ons op via WhatsApp, Email of gewoon per telefoon.

info@moneywise.nl 085-760 7600

Pensioenen vergelijken? Wij tonen alle verzekeraars

Bij ons vergelijk je alle pensioenverzekeraars. Zo weet u zeker dat u de hoogste uitkering ontvangt tegen de beste voorwaarden.

Vergelijken & direct regelen

Klanten die een pensioenverzekering via Moneywise.nl hebben geregeld

8,9 Dit cijfer geven onze klanten ons nadat ze een pensioenverzekering hebben afgesloten.
Moneywise.nl scoort gemiddeld een 8,9 uit 767 beoordelingen.

sterren beoordeling moneywise
9,0marco
Twee keer een Variabel Beleggingspensioen Polis afgesloten via Mo...
sterren beoordeling moneywise
8,0Anoniem
misschien wat trage follow up toen dat bedrag maar niet werd over...
sterren beoordeling moneywise
8,9Houkje Boonstra
Het is een of twee keer gebeurd dat ik moest bellen omdat het lan...
Lees alle ervaringen

Over Moneywise.nl

MoneyWise is opgericht omdat de bank- en verzekeringswereld nog steeds te weinig oog heeft voor de consument. MoneyWise zorgt ervoor dat jij je verzekeringen en bankproducten online kunt regelen met gemakkelijke processen en acceptabele kosten. We zorgen dat jij de producten op een begrijpelijk wijze kan vergelijken en gemakkelijk kan kiezen voor de verzekeraar of bank die voor jou het beste product heeft. Zo helpen we jou en de andere 35 0.000 bezoekers van onze website besparen op verzekeringen.

Wat doen wij voor je?

Wij maken het voor jou mogelijk om online je verzekering of bankproduct te vergelijken en direct af te sluiten. Onze experts zorgen ervoor dat jouw gegevens op de juiste plek bij de bank of verzekeraar terecht komen en bewaken het aanvraagtraject zodat er geen fouten worden gemaakt. Bovendien zitten onze experts voor je klaar om je tips en adviezen te geven.

Hoe vergelijken wij?

Iedere consument is anders en de wensen van iedere consument zijn anders. Door het uitvragen van de gewenste uitgangspunten kunnen wij die producten naar voren laten komen die relevant zijn. We sorteren altijd op hoogste rente of laagste premie (afhankelijk van het product). We tonen een top3 van producten waarin je zeker weet dat je die producten via MoneyWise kunt afsluiten. Zo garanderen wij een optimaal proces tijdens het aanvragen en afsluiten van je verzekering of bankproduct.

Hoe volledig is onze vergelijking?

Onze productmanagers zijn continue bezig met het verzamelen van informatie, premies en voorwaarden van de producten van banken en verzekeraars. We streven er naar om een volledige vergelijking te kunnen maken. Sommige banken en verzekeraars zijn echter niet transparant in hun kosten, premies en voorwaarden, waardoor wij deze niet kunnen opnemen in de vergelijking. Ervaring leert ons overigens dat dit nooit om top 10 spelers gaat. In de vergelijking zie je ook partijen vermeldt staan die geen informatie hebben aangeleverd.

Hoe verdienen wij ons geld?

Sluit je een verzekering of bankproduct via ons af? Dan verdienen wij geld aan onze dienstverlening. Als we je direct doorverwijzen naar de website van de aanbieders, dan ontvangen wij een vergoeding van de betreffende bank of verzekeraar mits je daar het product ook afneemt. Bij schadeproducten zoals autoverzekering ontvangen wij een vergoeding in de vorm van provisie. De hoogte hiervan verschilt per product. Sluit een je bankspaarrekening, lijfrente of hypotheek via ons? Dan betaal je ons rechtstreeks voor onze dienstverlening.

Pensioenpolis laten uitkeren

U heeft via u werkgever een pensioen opgebouwd in een zogeheten PSW-C polis. Als deze polis vrijkomt moet u voor het opgebouwde kapitaal een pensioen aankopen. U bent niet verplicht dit bij de verzekeraar te doen waar het geld nu staat. U mag dus 'shoppen' en kijken of andere verzekeraars u een beter aanbod doen.

Hoog- laag pensioen

Bij veel verzekeraars heeft u de mogelijkheid om een zogeheten 'hoog- laag pensioen' af te sluiten. De eerste periode ontvangt u dan een hogere uitkering dan de verdere periode. Zo heeft u bijvoorbeeld de 1e 10 jaar meer inkomen. Dit kan interessant zijn omdat de inkomstenbehoefte de eerste periode vaak ook hoger is dan als u ouder bent.

Doorbeleggen

Sinds juli 2016 mag u ook gebruikmaken van 'doorbeleggen'. Bij pensioen doorbeleggen wordt uw kapitaal nog steeds belegd. Hierdoor heeft u de kans op een hogere uitkering. De huidige rente staat immers zo laag, dat de kans op een hoger rendement via beleggen groot is. Beleggen is niet geheel risicoloos. Als de verzekeraar een slecht beleggingsresultaat realiseert dan merkt u dat ook in de pensioenuitkering.

Veelgestelde vragen over Pensioen uitkeren

Is een tijdelijke pensioen uitkering mogelijk?

Nee, helaas is het is niet mogelijk om pensioenkapitaal tijdelijk uit te keren. Pensioengeld moet volgens de wet altijd levenslang worden uitgekeerd.

Hoog- laag pensioen
Het is wel mogelijk om te kiezen voor een zogeheten hoog- laag constructie. Daarbij keert het pensioen de eerste periode meer uit dan de rest van de periode. Dit kan interessant zijn als uw consumeringsbehoefte in de eerste periode hoger is dan op latere leeftijd.
Lees meer over 'hoog- laag pensioen'

Komt uw pensioenpolis binnenkort vrij?
Vergelijk dan zelf alle pensioen verzekeringen zodat u zeker weet dat u de hoogste rente krijgt op uw pensioenkapitaal.

Kan ik een flexibele pensioenuitkering krijgen?

In principe moet een pensioenuitkering vast en gelijkmatig zijn. Dit betekent dat de uitkering die iedere maand (of kwartaal) wordt gedaan gelijk moet zijn. Dit is wettelijk zo geregeld. Daarom konden mensen die met pensioen gingen tot december 2016 alleen maar een vast gegarandeerd pensioen aankopen.

Variabel pensioen
Sinds 2016 is er de Wet Verbeterde Premieregeling en deze wet maakt het mogelijk om met uw pensioen te beleggen. Dat levert een variabel pensioen op. De uitkering is afhankelijk van het gemaakt rendement en wordt jaarlijks aangepast.

Hoog- laag constructie
Bij het gegarandeerde pensioen heeft u nog wel de mogelijkheid om de eerste periode van maximaal 10 jaar een hogere uitkering te ontvangen dan de daaropvolgende periode.
We noemen dit een 'hoog- laag pensioen'.

Mag ik banksparen met mijn pensioen?

Nee, helaas mag u niet banksparen met uw pensioen. De wet schrijft voor dat een pensioenuitkering levenslang moet duren. Bij banksparen is de uitkering altijd tijdelijk, omdat het spaarsaldo op een dag op is.

Pensioen altijd via een verzekeraar
Een levenslang pensioen kan dus alleen worden uitgekeerd door een verzekeraar. Tegenwoordig hoeft dat niet meer een vast gegarandeerd pensioen te zijn maar kunt u uw pensioen ook laten uitkeren op basis van een variabel pensioen. Doorbeleggen met pensioen is het nieuwe alternatief voor uitkerende pensioenen

 

Wat is de pensioenknip?

Met de pensioenknip heeft u de mogelijkheid om met slechts een klein deel een pensioenuitkering aan te kopen voor een maximaal 2 jaar. Het restant van het pensioenkapitaal kon twee jaar langer doorgespaard of belegd worden. Na twee jaar kon ook dit kapitaal worden gebruikt voor een uitkering. Deze uitkering dient dan levenslang te zijn.

Pensioenknip is afgeschaft
Inmiddels hebben we twee keer een periode gehad waarin u gebruik kon maken van de pensioenknip. Per 1 juli 2017 is de pensioenknip wederom afgeschaft.

De pensioenknip was bedoelt als oplossing voor de lage rentestand. In de praktijk werd er echter maar nauwelijks gebruik van gemaakt. Wilt u meer achtergrond over de pensioenknip lees dan dit weblog artikel.

Variabel pensioen
Het nieuwe alternatief tegen pensioen met lage rentestand is het variabel pensioen

Wat is uitruil van pensioen?

Door bij aankoop van uw pensioenuitkering er voor te kiezen uw nabestaanden niet mee te verzekeren, stijgt de uitkering die u bij in leven zijn ontvangt. Maar daarentegen ontvangen uw nabestaanden niets als u komt te overlijden. Dit wordt het uitruilen van nabestaandenpensioen genoemd. Kiest u voor uitruil? Dan moet uw partner daar schriftelijk mee akkoord gaan.

Uitruil van Partnerpensioen is een wettelijk recht
Uitruil van partnerpensioen (ook wel genoemd nabestaandenpensioen) is een wettelijk recht en is geregeld in artikel 60 van de PensioenWet. Er is wel een aantal voorwaarden:

  • Bent u in het verleden gescheiden en heeft een ex-partner rechten op ouderdomspensioen of partnerpensioen? Dan mag u niet gebruik maken van de mogelijkheid tot uitruil.

  • De uitruil moet minimaal 4 en maximaal 6 maanden voor pensioendatum worden aangevraagd.

  • Bent u ontslagen? Dan moet u binnen 2 maanden na de ontslagdatum aangeven dat u gebruik wilt maken van de mogelijkheid tot uitruil.


Geen uitruil bij partnerpensioen op risicobasis
Is het Partnerpensioen op risicobasis verzekerd? Dan is uitruil niet mogelijk. In dat geval wordt er namelijk geen recht opgebouwd dat ieder jaar hoger wordt. Het recht bij partnerpensioen op risicobasis is verzekerd zoals als u onder de pensioenregeling van uw werkgever valt.

Wat zijn de voordelen van pensioen uitruilen?
Heeft u te weinig partnerpensioen opgebouwd? Dan kunt u een deel van uw oudedagspensioen omruilen voor een hoger partnerpensioen.

  • Is juist het Oudedagspensioen te laag. Lever dan een deel van het Partnerpensioen in om zo meer Oudedagspensioen te ontvangen.

  • Maakt u zich zorgen om uw levensverwachting? Ruil dan oudedagspensioen in voor een hoger Partnerpensioen. Zo laat u uw achterblijvende partner beter achter.

  • Heeft u geen partner? Dan is het natuurlijk verstandig om partnerpensioen uit te ruilen voor een hoger oudedagspensioen.

Veelgestelde vragen over Pensioen uitkeren

Nieuws en actualiteiten

Oproep: Te trage overdracht van pensioen- en lijfrentekapitaal geeft problemen

Lees verder

AOW-uitkering 2024 met 9% gestegen

Lees verder

Zo handig is een aanvullend pensioen

Lees verder
Alle berichten
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662
Geen koffie, wél een cookie

Op Moneywise.nl regel je je financiële zaken online. Je krijgt bij ons geen koffie, maar we plaatsen wel cookies.

Maak hieronder een keuze voordat je verder gaat.
Of lees ons cookiebeleid

logo Moneywise.nl
... bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube