25.000 klanten 25.000 Ruim 25.000 tevreden klanten gingen je voor!
altijd samen met een hypotheekexpert Hulp van experts Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!
100% onafhankelijk Onafhankelijk Altijd een onafhankelijke weergave van de markt

Daarom kun je beter voor ons kiezen

Een overlijdensrisicoverzekering regelen via Moneywise is niet alleen slim, maar ook nog eens voordelig.

Vergelijken en afsluiten, alles online geregeld Altijd hulp van een expert Alle verzekeraars meegenomen in de vergelijking Lage éénmalige kosten vanaf 179,- Vergelijken & direct regelen

De beste overlijdensrisicoverzekering kies je zelf

Wij laten je zien wat de verschillen zijn zodat je gemakkelijk kunt kiezen

Rob van Moneywise 085-760 7610 "Een overlijdensrisicoverzekering regel je bij ons gemakkelijk online, maar we helpen telefonisch klanten graag op weg.
Dát maakt m'n werk extra leuk!"
Rob van Lingen - Expert overlijdensrisicoverzekeringen

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag, of wil je meer informatie? We helpen je graag op weg!
Neem contact met ons op via WhatsApp, Email of gewoon per telefoon.

info@moneywise.nl 085-760 7600

Overlijdensrisicoverzekeringen vergelijken? Bij ons vergelijk je meer dan 20 verzekeraars

Bij ons vergelijk je 20 verzekeraars die samen meer dan 30 verzekeringen aanbieden. Zo weet je zeker dat je de laagste premie betaalt met de beste voorwaarden.

Vergelijken & direct regelen

Klanten die een overlijdensrisicoverzekering via Moneywise.nl hebben geregeld

8,9 Dit cijfer geven onze klanten ons nadat ze een overlijdensrisicoverzekering hebben afgesloten.
Moneywise.nl scoort gemiddeld een 8,9 uit 66 beoordelingen.

sterren beoordeling moneywise
7,7Daan Oudenaarde
Geen
sterren beoordeling moneywise
9,6Larissa
Snel en goed geholpen. Erg tevreden!
sterren beoordeling moneywise
7,9Henk de Heij
Prettig bedrijf om zaken mee te doen.
Lees alle ervaringen

Over Moneywise.nl

Overlijdensrisicoverzekering bij Moneywise.nl

Met een overlijdensrisicoverzekering voorkom je financiele problemen bij je nabestaanden. Zo wordt een overlijdensrisicoverzekering vaak afgesloten bij een hypotheek. Als de kostwinner dan overlijdt, dan kan de hypotheek toch worden afgelost en kunnen de nabestaanden in de woning blijven.
Er zijn meerdere redenen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Denk hierbij aan het veiligstellen van de studie van de kinderen, een zakenpartner verzekeren, maar ook partners in een huurhuis kunnen baat hebben bij een overlijdensrisicoverzekering.

Hoeveel moet ik verzekeren?

Als je een overlijdensrisicoverzekering afsluit moet je bepalen met bedrag is wilt verzekeren. Dit bedrag wordt vaak bepaald door te kijken naar het financiele gat dat ontstaat als de verzekerde komt te overlijden.
Bij een hypotheek wordt dit bijvoorbeeld bepaald door te kijken of de maandlasten nog betaald kunnen worden.

Dekkingvorm

Er zijn 3 vormen van overlijdensrisicoverzekeringen. De vormen zeggen iets over het verloop van het verzekerd bedrag.

Annuitair dalende overlijdensrisicoverzekering
Een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering daalt gedurende de looptijd. De eerste periode daalt het verzekerd bedrag nauwlijks maar de daling neemt met de jaren sterker toe. Deze vorm wordt vaak gekozen in bij een annuiteitenhypotheek. De restschuld van de hypotheek daalt ook in de loop der tijd, waardoor het risico ook lager wordt.

Lineair dalende overlijdensrisicoverzekering
Een lineair dalende overlijdensrisicoverzekering daalt gedurende de looptijd. De daling van het bedrag verloopt lineair, dus gelijkmatig. Deze vorm wordt vaak gekozen in bij een lineairehypotheek. De restschuld van de hypotheek daalt ook in de loop der tijd, waardoor het risico ook lager wordt.

Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering
Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag de gehele looptijd even hoog. Deze dekking past goed bij een aflossingsvrij hypotheek. Maar ook in andere situaties waarin het financiele risico in de loop de jaren niet daalt past een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering.

Rokers betalen meer

Ben je een roker? Dan betaal je meer premie. Rokers hebben een grotere kans op overlijden waardoor de kans op een uitkering via een overlijdensrisicoverzekering ook hoger is. Dat zie je terug in de premie.

Medische acceptatie

Een overlijdensrisicoverzekering keert uit op het moment dat de verzekerde komt te overlijden. Om een goede risicoinschatting te maken wil de verzekeraar vooraf weten of je in goede gezondheid verkeert.
De verzekeraar vraagt je daarom meestal een gezondheidsverklaring in te vullen. Als uit deze verklaring blijkt dat er eventueel een verhoogd risico is, dan kan een medische keuring worden gevraagd. Je kunt dit uiteraard weigeren, maar dan kun je de verzekering ook niet afsluiten.

Niet helemaal gezond? Dan hogere premie

Als uit de gezondheidsverklaring of medische keuring blijkt dat je niet helemaal gezond bent, dan kan de verzekeraar je alsnog accepteren, maar dan tegen een hogere premie. Je bepaalt zelf natuurlijk of je daarmee akkoord gaat. Maar alleen als je akkoord gaat ben je verzekerd.

Veelgestelde vragen over overlijdensrisicoverzekeringen

Welk percentage kies ik bij een annuïtaire dekking

Kies je voor een annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering? Dan rekenen we standaard met een annuïteitenpercentage van 7%.
Hier kun je van afwijken. De keuze bestaat uit 3%  t/m 8%.
Hierbij geldt: hoe hoger het percentage hoe langzamer het verzekerd bedrag daalt in de eerst jaren.
Bij een laag percentage daalt het verzekerd bedrag bijna lineair en dus gelijkmatiger door de jaren heen.

Heeft u dus juist in de begin jaren behoefte aan een hogere dekking? Kies dan voor een hoog percentage.

Wat is het premiedepot bij een overlijdensrisicoverzekering?

De premie van een overlijdensrisicoverzekering is gelijkblijvend. Dit is bijzonder wat hoe ouder de verzekerde wordt, hoe hoger het risico wordt en hoe hoger de premie dus zou moeten zijn naarmate de tijd vordert.

Om de premie toch gelijkblijvend te houden zorgen verzekeraars dat je in de eerste jaren iets te veel premie betaalt. Het deel dat teveel is, reserveren ze voor later, wanneer je naar verhouding te weinig gaat betalen. Zo blijft de premie gelijk en betaalbaar.

Sommige verzekeraars keren zelfs het premiedepot uit indien de verzekerde voor de einddatum de verzekering opzegt.

Als ik stop met roken verandert dan mijn premie?

Stop je met roken, dan heb je bij praktisch alle verzekeraars recht op een lagere premie. Echter, je moet dan wel minimaal 2 jaar gestopt zijn met roken. De verzekeraar vraagt je dat middels een speciale verklaring schriftelijk te bevestigen. Na ontvangst van die verklaring wordt de premie aangepast. Het verschilt per verzekeraar of je dan de premie krijgt die hoort bij je leeftijd tijdens het afsluiten destijds of je huidige leeftijd.

Vergelijk je huidige verzekeraar
Uiteraard kun je je huidige verzekeraar vragen om een lagere premie als je gestopt bent met roken. Maar nog verstandiger is het om alle overlijdensrisicoverzekeringen te vergelijken. Je kiest dan de verzekeraar met de laagste premie. De verschillen in premie kunnen best groot zijn en vergelijken is dan ook echt de moeite waard.

Oversluiten overlijdensrisicoverzekering snel geregeld
Het afsluiten van een goedkope levensverzekering is sneller geregeld dan je denkt. Je kunt via MoneyWise online een gratis offerte opvragen voor de goedkoopste overlijdensriscicoverzekering. Deze kun je daarna online aanvragen. Ook het invullen van de gezondheidsverklaring gaat tegenwoordig bij veel verzekeraars online.
Zodra de nieuwe verzekeraar je heeft geaccepteerd ontvang je de polis. Als je deze binnen hebt, kun je met een simpel briefje de oude verzekering opzeggen.
Gebruik hiervoor onze module: overlijdensrisicoverzekering oversluiten

Betaal ik voor een overlijdensrisicoverzekering een vaste premie?

Er zijn 2 soorten overlijdensrisicoverzekeringen:

1. Overlijdensrisicoverzekering tegen stijgende premie
2. Overlijdensrisicoverzekering tegen vaste premie

Overlijdensrisicoverzekering tegen stijgende premie
Deze overlijdensrisicoverzekering is voor jonge mensen erg aantrekkelijk. De premie is namelijk erg laag. Maar een nadeel is dat als je ouder wordt de premie stijgt. Op een bepaalde leeftijd is premie dan juist weer erg duur.
Deze verzekering kan interessant zijn als je jong bent, tussen de 20 en de 30 jaar oud en je de verzekering na zo'n 5 a 10 jaar weer opzegt.

Overlijdensrisicoverzekering tegen een vaste premie
De meeste overlijdensrisicoverzekering hebben een vaste premie. Hoe oud je ook wordt, je betaalt altijd hetzelfde bedrag.
Het bedrag kan gelijk blijven, omdat je in de eerste jaren van de verzekering eigenlijk teveel betaalt. In de eindperiode van de verzekering betaal je eigenlijk te weinig. De verzekeraar reserveert het teveel betaalde premie van de eerste periode om de te lage premie aan het eind de kunnen aanvullen. Zo heb jij een gelijkblijvende premie.
Sommige verzekeraars stoppen de premie in een 'premiedepot'. Over deze reservering betaal je vermogensrendementsheffing in box 3. Stop je de verzekering? Dan kun je bij veel verzekeraars dit premiedepot terugkrijgen.

Hoe wordt de premie van een overlijdensrisicoverzekering bepaald?

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering die uitkeert als de verzekerde overlijdt binnen de afgesproken looptijd.
Voor de verzekeraar is het van belang het risico in te schatten. Daarom kijkt de verzekeraar naar de leeftijd, rookgedrag en gezondheidssituatie. Op basis van die factoren bepaalt de verzekeraar de premie.

Ben je een roker of heb je een (chronische) ziekte, dan kan het zijn dat de verzekeraar een premieopslag geeft. Dit betekent dat je wel verzekerd bent, maar dat je meer moet betalen.

Een enkele verzekeraar kijkt ook naar financiële positie, omdat statistisch is aangetoond dat mensen met een hoger inkomen en/of vermogen ook langer leven.

Wat kost een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering keert uit indien de verzekerde op de polis komt te overlijden. Voor deze verzekering betaal je een premie.

De hoogte van de premie wordt o.a. bepaald op basis van het verzekerde bedrag, de leeftijd en de gezondheid van de verzekerde.
Je kunt de premie eenvoudig berekenen via onze vergelijkingsmodule.
Bereken premie overlijdensrisicoverzekering

Voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering rekenen wij éénmalig € 177,-.

Veelgestelde vragen over overlijdensrisicoverzekeringen

Nieuws en actualiteiten

Overlijdensverzekering voor huurders. Verstandig, maar het kan goedkoper.

Lees verder

Gratis stoppen met roken cursus en duizenden euro's premie besparen

Lees verder

Ook bestaande overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor NHG hypotheek

Lees verder
Alle berichten
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662
Geen koffie, wél een cookie

Op Moneywise.nl regel je je financiële zaken online. Je krijgt bij ons geen koffie, maar we plaatsen wel cookies.

Maak hieronder een keuze voordat je verder gaat.
Of lees ons cookiebeleid

logo Moneywise.nl
... bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube