Geld lenen met een BKR codering

Wil je geld lenen en heb je een BKR codering? Dan kan dat een belemmering zijn. Kredietverstrekkers kijken bij het verstrekken van een lening naar 2 zaken:

  • Vast en bestendig inkomen
  • BKR-registratie

Vast en bestendig inkomen

Als je geld wil lenen moet je de lening natuurlijk terug betalen. Kredietverstrekkers willen daarom zeker weten dat je over een vast en bestendig inkomen beschikt. Als je iedere maand je salaris of een bepaalde uitkering ontvangt is het risico voor de geldverstrekker natuurlijk kleiner. Daarnaast wordt ook de hoogste van het krediet o.a. bepaald op basis van het inkomen.

BKR-registratie

Als je een lening afsluit krijg je een BKR registratie. Daar is op zich niets mis mee. Het voorkomt dat je meer leent dan goed voor je is.

Negatieve BKR registratie

Het moment dat je voor jouw lening niet meer aan de betalingsverplichting kan doen en je loopt een achterstand op, dan wordt de BKR registratie uitgebreid met een BKR-codering. Met zo'n codering wordt duidelijk dat je een achterstand hebt en wat de status van die achterstand is. Heb je in het verleden een geld lening gehad en heb je een betalingsachterstand opgelopen? Dan blijft die codering 5 jaar in het BKR register staan. Een nieuwe kredietverstrekker ziet zo'n codering als een extra risico en wil in de meeste gevallen dan géén nieuwe lening verstrekken. Alleen als er sprake is van een H codering zijn er kredietverstrekkers die je nog wel een geld lening willen verstrekken.

Logo van Moneywise.nl
...

Bel ons met al je vragen

085-760 7600
Volg ons