Overbruggingslijfrente

Vind de beste verzekeraar voor uw lijfrente

25.000 klanten 25.000 Ruim 25.000 tevreden klanten gingen je voor!
altijd samen met een hypotheekexpert Hulp van experts Kom je er niet uit?
Onze experts helpen je graag!
100% onafhankelijk Onafhankelijk Altijd een onafhankelijke weergave van de markt

Meer informatie? Lees ons ebook 'overbruggingslijfrente'!

Overbruggingslijfrente (.pdf)

Lees alles over de overbruggingslijfrente in ons gratis ebook.
Zo weet u precies wat wel en wat niet kan.

Download gratis

Daarom kun je beter voor ons kiezen

Een lijfrente regelen via Moneywise is niet alleen slim, maar ook nog eens voordelig.

Vergelijken en afsluiten, alles online geregeld Altijd hulp van een lijfrente-expert Zowel banksparen als lijfrente in de vergelijking Lage éénmalige kosten vanaf 179,- Vergelijken & direct regelen

De beste lijfrente kies je eenvoudig zelf

Wij laten je zien wat de verschillen zijn zodat je gemakkelijk kunt kiezen

Jeroen van Moneywise 085-760 7600 "Een lijfrente regel je bij ons gemakkelijk online, maar klanten hebben vaak vragen.
Hen verder op weg helpen, dat maakt mijn werk leuk!"
Jeroen Wolfsen - expert banksparen & lijfrente

Neem contact met ons op!

Heb je een vraag, of wil je meer informatie? We helpen je graag op weg!
Neem contact met ons op via WhatsApp, Email of gewoon per telefoon.

info@moneywise.nl 085-760 7600

Lijfrente vergelijken? Bij ons vergelijk je meer dan 20 banken & verzekeraars

Bij ons vergelijk je alle banken en verzekeraars die een lijfrente aanbieden. Zo weet je zeker dat je de hoogste rente ontvangt met de beste voorwaarden.

ABN AMRO Bank
Allianz Nederland
Brand New Day
Centraal Beheer Achmea
Centraal Beheer Achmea Verzekeringen
De Goudse Levensverzekeringen
Knab
Nationale Nederlanden
Onderlinge
Rabobank
Reaal Levensverzekeringen
Regio Bank
Scildon
SNS Bank
Vergelijken & direct regelen

Klanten die een lijfrente via Moneywise.nl hebben geregeld

8,9 Dit cijfer geven onze klanten ons nadat ze een lijfrente hebben afgesloten.
Moneywise.nl scoort gemiddeld een 8,9 uit 1288 beoordelingen.

sterren beoordeling moneywise
8,7Irma
Sylvia van der Kolk hield de voortgang proactief in de gaten en m...
sterren beoordeling moneywise
7,9Krommenhoek
Actief door moneywise nagebeld toen overdracht tussen de 2 maatsc...
sterren beoordeling moneywise
9,7Corry van Wanrooij-van Kersen
Het was een prettige ervaring. Telefonisch contact vriendelijk en...
Lees alle ervaringen

Over Moneywise.nl

MoneyWise is opgericht omdat de bank- en verzekeringswereld nog steeds te weinig oog heeft voor de consument. MoneyWise zorgt ervoor dat jij je verzekeringen en bankproducten online kunt regelen met gemakkelijke processen en acceptabele kosten. We zorgen dat jij de producten op een begrijpelijk wijze kan vergelijken en gemakkelijk kan kiezen voor de verzekeraar of bank die voor jou het beste product heeft. Zo helpen we jou en de andere 35 0.000 bezoekers van onze website besparen op verzekeringen.

Wat doen wij voor je?

Wij maken het voor jou mogelijk om online je verzekering of bankproduct te vergelijken en direct af te sluiten. Onze experts zorgen ervoor dat jouw gegevens op de juiste plek bij de bank of verzekeraar terecht komen en bewaken het aanvraagtraject zodat er geen fouten worden gemaakt. Bovendien zitten onze experts voor je klaar om je tips en adviezen te geven.

Hoe vergelijken wij?

Iedere consument is anders en de wensen van iedere consument zijn anders. Door het uitvragen van de gewenste uitgangspunten kunnen wij die producten naar voren laten komen die relevant zijn. We sorteren altijd op hoogste rente of laagste premie (afhankelijk van het product). We tonen een top3 van producten waarin je zeker weet dat je die producten via MoneyWise kunt afsluiten. Zo garanderen wij een optimaal proces tijdens het aanvragen en afsluiten van je verzekering of bankproduct.

Hoe volledig is onze vergelijking?

Onze productmanagers zijn continue bezig met het verzamelen van informatie, premies en voorwaarden van de producten van banken en verzekeraars. We streven er naar om een volledige vergelijking te kunnen maken. Sommige banken en verzekeraars zijn echter niet transparant in hun kosten, premies en voorwaarden, waardoor wij deze niet kunnen opnemen in de vergelijking. Ervaring leert ons overigens dat dit nooit om top 10 spelers gaat. In de vergelijking zie je ook partijen vermeldt staan die geen informatie hebben aangeleverd.

Hoe verdienen wij ons geld?

Sluit je een verzekering of bankproduct via ons af? Dan verdienen wij geld aan onze dienstverlening. Als we je direct doorverwijzen naar de website van de aanbieders, dan ontvangen wij een vergoeding van de betreffende bank of verzekeraar mits je daar het product ook afneemt. Bij schadeproducten zoals autoverzekering ontvangen wij een vergoeding in de vorm van provisie. De hoogte hiervan verschilt per product. Sluit een je bankspaarrekening, lijfrente of hypotheek via ons? Dan betaal je ons rechtstreeks voor onze dienstverlening.

Overbruggingslijfrente afsluiten

Met een overbruggingslijfrente overbrugt u de periode voor uw pensioen naar uw pensioen. Stopt u bijvoorbeeld op 63 jarige leeftijd met werken dan kunt u de periode van uw 63 tot uw AOW-gerechtigde leeftijd overbruggen met een overbruggingslijfrente.

Voorwaarden

U betaalt geen premie meer

Voor het afsluiten van een overbruggingslijfrente is het van belang dat u ná 31-12-2005 geen premie meer heeft betaald.
Heeft u sindsdien geen premie meer betaald, dan mag u het gehele bedrag gebruiken als overbruggingslijfrente.

Betaalt u nog premie?

Als u na 31-12-2005 nog premie hebt betaald aan de lijfrente, dan mag u alleen de waarde van de lijfrente gebruiken die op 31-12-2005 aanwezig was. Voor het overige saldo is een overbruggingslijfrente niet toegestaan.

Alleen verzekeraars

Voor het afsluiten van een overbruggingslijfrente kunt u alleen terecht bij verzekeraars. Via onze vergelijkingsmodule vindt u snel de verzekeraar met de hoogste uitkering.
Banken mogen met banksparen wettelijk geen overbrugginslijfrente aanbieden.

Afschaffing prépensioen en VUT

Eerder stoppen met werken mag niet meer

Sinds 1-1-2006 is het niet meer toegestaan om fiscaal gefaciliteerd eerder te stoppen met werken dan uw AOW-gerechtigde leeftijd. De prepensioen en VUT regelingen zijn daarmee afgeschaft.
Dit heeft ook invloed gehad op de wetgeving bij lijfrentes. Zo mag een lijfrente niet meer eerder uitkeren dan AOW-gerechtigde leeftijd.

Overgangsrecht

Er is gelukkig een overgangsrecht voor alle Nederlanders die jarenlang, juist om eerder met pensioen te kunnen, gespaard hebben in de vorm van een lijfrente.
Omdat banksparen is geïntroduceerd in 2008, 2 jaar na de afschaffing van de overbruggingslijfrente, is in de wet banksparen geen ruimte opgenomen om de reeds bestaande lijfrentepolissen via banksparen als overbruggingslijfrente te laten uitkeren.
Op zich is dit vreemd, omdat een bank prima in staat is te doen. Helaas biedt de wet geen ruimte hiervoor en er zijn geen signalen van dat dit ooit zal worden aangepast.
U moet zich voor de overbruggingslijfrente dus richten op de lijfrenteverzekeraars.

Alles over de overbruggingslijfrente

Veelgestelde vragen over overbruggingslijfrente

Wat is een overbruggingslijfrente?

Een overbruggingslijfrente is een lijfrente die op ieder gewenst moment kan ingaan en waarbij de uitkering door kan lopen tot uiterlijk 31 december van het jaar waarop u de AOW leeftijd bereikt.

Belangrijke datum 31-12-2005
U mag alleen een overbruggingslijfrente aankopen voor de waarde in uw lijfrente die is opgebouwd met premie tot 2006.  Heeft u na die datum geen inleg op uw lijfrente meer gedaan dan mag u de hele waarde gebruiken die vrijkomt.
Heeft u nog wel ingelegd na 31-12-2005? Dan mag u alleen de waarde van dat moment gebruiken voor een overbruggingslijfrente. Het restant van uw vrijkomende lijfrente kunt u gebruiken in het jaar dat u 65 wordt of de AOW leeftijd bereikt.

Ingangsdatum overbruggingslijfrente
U mag zelf bepalen wanneer u start met een uitkering.

Einddatum
De lijfrente-uitkeringen  moeten uiterlijk eindigen in het jaar:

 • waarin u 65 jaar wordt

 • waarin u de AOW-leeftijd bereikt

 • waarin een pensioen van u ingaat

  U mag de einddatum dus zelf kiezen. En u heeft de keuze van 1 januari tot 31 december. De einddatum kan dus ergens in dat jaar liggen en hoeft niet precies het moment te zijn dat u 65 wordt of de AOW leeftijd bereikt

  Belangrijk: meer mogelijkheden einddatum
  Jarenlang was het zo dat deze drie genoemde momenten de enige mogelijke einddatums waren. Recent heeft de fiscus echter akkoord gegeven op een willekeurige einddatum. Dat komt door het woordje uiterlijk. Het is dus mogelijk geworden om een overbrugging te starten op bijvoorbeeld je 60e en op je 62e te laten eindigen. Tenminste dat heeft de fiscus aangegeven.
  Maar niet iedere verzekeraar biedt deze mogelijkheid aan. Moneywise weet welke verzekeraars deze mogelijkheid wel bieden. Neemt u hiervoor contact met ons op: 085 7607600.

  Staat het geld op een bankspaarrekening?
  Heeft u uw lijfrentepolis al eerder omgezet naar een bankspaarrekening? Dan heeft u nog steeds het recht om een overbruggingslijfrente te starten, mits u niet meer heeft ingelegd na 31-12-2005.

  Alleen bij een verzekeraar
  U mag een overbruggingslijfrente alleen aankopen bij een verzekeraar. Dat betekent dat u een uitkering op 1 leven kunt sluiten of op 2 levens als u een partner heeft. De uitkering loopt zolang als de verzekerde(n) in leven is/zijn.

  Vergelijk zelf online alle verzekeraars met een overbruggingslijfrente en kies de hoogste uitkering.


 

Veelgestelde vragen over overbruggingslijfrente

Nieuws en actualiteiten

Overlijdensverzekering voor huurders. Verstandig, maar het kan goedkoper.

Lees verder

Gratis stoppen met roken cursus en duizenden euro's premie besparen

Lees verder

Ook bestaande overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht voor NHG hypotheek

Lees verder
Alle berichten
Contact
Contact
X
Vragen, of advies nodig?

Heb je een vraag of wil je graag advies? Neem contact met ons op. Onze medewerkers helpen je graag!

Bel ons
Vandaag open tot 17:00
Lijfrente & Pensioen 085-760 7600
Hypotheken 085-760 7610
Verzekeringen 085-760 7600
Mail ons
Je ontvangt reactie binnen 2 werkdagen
Lijfrente & Pensioen info@moneywise.nl
Verzekeringen info@moneywise.nl
App ons
Op werkdagen van 9:00 tot 17:00 online 06-835 45 662
Geen koffie, wél een cookie

Op Moneywise.nl regel je je financiële zaken online. Je krijgt bij ons geen koffie, maar we plaatsen wel cookies.

Maak hieronder een keuze voordat je verder gaat.
Of lees ons cookiebeleid

logo Moneywise.nl
... bel ons met al je vragen 085-760 7600
volg ons Moneywise.nl op Facebook Moneywise.nl op LinkedIn Moneywise.nl op Twitter Moneywise.nl op Youtube